R. Paksas ragina balsuoti už jį SMS’ais

cal2009-06-03  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Tribūnos atgarsiai

rinkimai_europos_parlamenta„Mielieji, sekmadienio ryte savo balsus atiduokime tvarkai ir teisingumui – vardan savo, savo artimo ir Lietuvos ateities. Prezidentas R.Paksas“ Vietoj siuntėjo numerio – R.Paksas.

Štai tokio turinio SMS žinutę gavau į vieną iš savo telefonų, šiandien. Numeris, į kurį gavau tokią SMS yra išankstinio mokėjimo paslaugos – „Labas“.

Būdas rinkimo agitacijai gal ir visai neblogas, tik štai tikslinė auditorija gal ir ne visai ta pasirinkta. Kaip ten bebūtų, partiją „Tvarka ir Teisingumas“ daugiausiai palaiko vyresnio amžiaus žmonių, kurie paprastai turi abonentines sutartis. O štai išankstinio mokėjimo paslaugomis dažniausiai naudojasi jaunimas, kuris dažnai dar net neturi teisės balsuoti.

Nors yra ir dar viena grupė žmonių, kurie mėgsta išankstinio mokėjimo ryšio paslaugas, tai senyvo amžiaus žmonės. Gal čia kaip tik buvo taikyta jiems? Tačiau yra vienas esminis aspektas, kad tokie žmonės paprastai mobiliuoju telefonu ribojasi labai minimaliai: moka tik paskambinti ir atsiliepti. SMS paslauga jie paprastai beveik nesinaudoja, nes dažnai dėl prasto regėjimo ir mažų ekranų bei klavišų – neįstengia perskaityti ir parašyti trumposios žinutės.

Įdomu, pagal ką UAB „Bitė Lietuva“ atrenka, kam siųsti tokią agitacinę medžiagą? Jei aš būčiau tokios „reklamos“ užsakovas – tikrai pasidomėčiau kaip bus atrenkama tikslinė auditorija, kurią pasieks mano užsakyta agitacinė informacija. O gal ši agitacinė medžiaga buvo nukreipta pagal tam tikrą dislokacijos vietą, siekiant surinkti daugiau balsų tam tikroje vietovėje? Toks variantas, taip pat galimas.

Asmeniškai, kažkaip neteko „Labas“ savitarnos svetainėje pastebėti, kad būčiau užsisakęs reklaminių žinučių paslaugą ir bent jau, kad galėčiau atsisakyti tokių agitacinių SMS ateityje. Turbūt teks skambinti į UAB „Bitė“ aptarnavimo skyrių ir reikalauti, kad ateityje manęs toks agitacinis turinys nepasiektų. Apie lietuviškas partijas turiu savo nuomonę, todėl visiškai nepageidauju skaityti tokį turinį, kuris manęs visiškai nedomina.

Beje, pradėdamas naudotis išankstinio mokėjimo paslauga „Labas“ tikrai nebuvau informuotas jog mane pasieks reklaminis turinys ir tuo labiau – nedaviau tam sutikimo. Taigi, gautą SMS pranešimą, visiškai teisėtai galima laikyti nepageidaujamo turinio informacija (SPAM). O tai jau yra draudžiama pagal Lietuvos įstatymus. Ar nevertėtų ir pačiai UAB „Bitė Lietuva“, gerbiant savo klientus, pasidomėti siūlomais prekių ir paslaugų rėmimo sprendimais bei visu procesu, kuriuo tokie sprendimai organizuojami.

P. S. Pastebėjote, kaip tiksliai parašytas trumposios žinutės tekstas? Taisyklingai lietuviškai, bet be lietuviškų raidžių, tai yra vien tik lotyniškom. Pagirtinas sprendimas…

Vienas komentaras

  1. Irma - 2009-06-04

    esu Tele 2 pildyk klijente, ir as vakar gavau tokia zinute. Panorusi parasyti kelis „gerus“ zodelius atgal paksiui, pamaciau kad nera atgalinio numerio.Kaip gi taip gali buti jei siunte tele2 tinklas? Mane labai si vagiu zinute susiutino, ir zadu reiksti pretenzijas tele2 kad sitokiu slamstu nesiuntinetu man.Ir visiems zmonems kokius tik pazistu primygtinai kalsiu i galva kad uz paksiu nebalsuotu, nors ir nebalsuoja mano gimines uz ji…

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą