JAV prezidentas viešai susidorojo su muse

cal2009-06-19  tagŽymos:   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

musePasirodo Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) turi problemų ne tik su Artimaisiais Rytais ir teroristinėmis organizacijomis, bet ir su daug labiau paplitusiais kenkėjais – musėmis. Jei su Artimaisiais Rytais problemas dar pavyksta kažkiek valdyti, tai musės jau prasiskverbė į pačią JAV širdį – Baltuosius Rūmus, dėl ko net pats naujai išrinktasis JAV prezidentas Barakas Obama buvo priverstas įsitraukti į viešą ir negailestingą kovą su šiais kenkėjais.

Duodamas interviu CNBC televizijai, prezidentas B. Obama akis į akį susidūrė su šiuo kenkėju ir iš pradžių pabandęs susidūrimą pabaigti taikiai, draugiškai pasiūlė: „Skrisk iš čia“. Bet vabzdys pasirodė ne iš tų, kurie lengvai paklūsta galingiausiam Pasaulio asmeniui. Jis ir toliau suko ratus apie draugiškai susidūrimą bandantį išspręsti B. Obamą, kol galiausiai nusprendė pailsėti ir nusileido tiesiai ant JAV prezidento rankos. To jau buvo per daug. B. Obama tokios savivalės daugiau nebegalėjo pakęsti. Likusia laisva ranką prisitaikė… ir pyst… ir priplojo vargšą vabalėlį.

Apsimetęs, kad laimėta kova jo nė kiek nesujaudino, jis bandė tęsti: „Tai apie ką kalbėjome“, – paklausė jis žurnalisto. Tačiau, vis tik, pamanęs, kad jo „žygdarbis“ neliks nepastebėtas, pridūrė: „Įspūdinga. Pagavau tą mulkį“. Po to dar koja paspyrė vargšo gyvūnėlio lavonėlį ir operatoriui pasiūlė visa tai nufilmuoti.

Toks viešas susidorojimas tikrai neliko nepastebėtas JAV ir viso pasaulio. Netrukus po šio įvykio, PETA organizacija, pasisakanti už etišką elgesį su gyvūnais, atsakingai pareiškė, kad kiekviena muselė turi teisę gyventi, todėl paskubėjo JAV prezidentui padovanoti kelių dolerių vertės musių gaudyklę, su kuria pagauti vabzdžiai gali būti išleisti lauke.

Ar B. Obama pažadėjo naudotis gauta dovana – nežinoma, tačiau tikėtina, kad daugiau tokių viešų susidorojimų Baltuosiuose Rūmuose nebepamatysime.

O visa JAV visuomenė, po šiuo įvykio ėmė svarstyti, kaip tvarkomas Baltųjų Rūmų ūkis, kad jų išrinktas prezidentas nėra apsaugotas nuo galimų infekcijos židinių ir pats turi kovoti su įvairiausio plauko kenkėjais. Kodėl didelė, riebi ir mūsuose negražiai vadinama musė, gali laisvai sau skraidyti po Baltuosius Rūmus ir trukdyti tokį svarbų asmenį kaip JAV prezidentas.

Čia galima būtų pasvarstyti ir ar mūsų prezidentams tenka kovoti su visokiais vabzdžiais? O gal mūsų vadovai yra geriau apsaugoti nuo nepageidaujamos draugijos? Įdomu ar nesenai išrinkta Lietuvos Prezidentė bijo musių (visgi moteris), ar lygiai taip pat gali bet kurią iš jų pritrėkšti? Žinant D. Grybauskaitės charakterį – labiau tikėtinas antrasis variantas.

Video su JAV prezidentu B. Obama ir muse

Rašyti komentarą