„Braliukai“ konkuruoja

cal2009-10-26  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

Latvia-Lithuania

Šaltinis: http://www.crossed-flag-pins.com

Gana senai Lietuva ir Latvija yra laikomos itin broliškomis valstybėmis. Ir ne tik dėl labai panašaus pavadinimo, dėl kurio daugelis užsieniečių maišo mus su kaimynais latviais. Turime ir kur kas daugiau panašumų pačiuose įvairiausiuose gyvenimo srityse. Štai kad ir praėjusio savaitgalio įvykiai, kai abi broliškos šalys patyrė po gana nemažą sprogimą. Tiesa, Lietuva čia pralenkė savo „braliukus“ ir jau kai driokstelėjo, tai jau driokstelėjo. Sprogo dujotiekio vamzdis Širvintų rajone. Rezultatas – 3 kv. km degėsių.

Broliai latviai, pasižiūrėję, kad lietuviai sau nemokamai šildosi ir pasišviečia, nusprendė neatsilikti ir taip pat suorganizavo neva meteorito nukritimą. Bet kur ten „braliukams“ prilygti Lietuvos sprogimams. Iš visos jų inscenizacijos išėjo vos kelių kv. m. duobutė, kurią, kaip nesenai Latvijos spec. tarnyboms pavyko nustatyti – iškasė patys latviai. Netruko atsirasti ir „duobkasiai“. Latvijoje veikiančios mobiliojo ryšio bendrovės „Tele2“ atstovai, neoficialiai prisipažino prisidėję prie „meteorito nukritimo Latvijos teritorijoje“. Jei tai pasirodys tiesa – greitu laiku „Tele2“ gali tekti branginti savo paslaugų įkainius, nes Latvijos valdžia nusiteikusi gana ryžtingai ir pasiruošusi išsireikalauti, kad būtų sumokėta už kiekvieną Latvijos spec. tarnybų pirstelėjimą dėl tariamo meteorito nukritimo.

Šiuo atveju, gal ir pateisinamas būtų toks „Tele2“ žingsnis. Gal kaip tik toje vietoje susiruošė pastatyti naują bazinę stotį, kuriai yra reikalingas aukštas bokštas. O kad jį pastatyt – būtinas tvirtesnis pamatas, kuriam tenka iškasti nemažą duobutę. Tai matyt ir išrausė. O kad viskas nepraeitų be pėdsako, tai sudegino vieną kitą litrą kokio degaus skystimėlio, kuriam degant, galėjo puikiai pasišviest ir dar tą pačią dieną pabaigt tą savo duobutę. Žinia, juk dabar mūsuose anksti temsta, o dar visą valandą atgal atsukom.

Kita vertus, „Tele2“ toks ryšys, kuriam tik duobes ir sprogdint. Nes tokių „duobių“ jų tinkle tikrai ne viena.

Tai va tokia ta mūsų „braliukiška“ kaimynystė. Nors esam kaip broliai ir tokiais vieni kitus vadinam, tačiau nevengiam, kaip tikri broliai, ir pakonkuruoti tarpusavy. Šįkart labiau pasisekė lietuviams. Įdomu tik kad latviai taip staiga savo nuomonę dėl to meteorito pakeitė. Ar nebus čia mūsų valdžia įsikišus? Štai dar vasaros pradžioje Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, kalbėdamas per Lietuvos radiją apie susidariusią padėti Lietuvoje ir kaimyninėje Latvijoje, pasakė, kad greičiau ant Lietuvos meteoritas užkris, nei Latvija savo nacionalinę valiutą latą devalvuos. Tai štai ir nusileido vienas. Tiesa, ne ant Lietuvos, kaip bandė spėti premjeras, bet ant pačios Latvijos. Tai gal Lietuvai dabar pačiai prisieis savo litą devalvuot? O gal išsigandęs pasekmių dėl savo neatsargaus palyginimo, ponas Andrius paslapčia susisiekė su Latvijos kolega Valdžiu Dombrovskiu ir paprašė, kad paneigtų visas žinias apie galimą meteorito nukritimą? Juk jau Lietuvoje buvo ne vienas toks pokštininkas, kuriam neatsargiai pajuokavus, žmonės puolė į bankus savo indėlių atsiiminėti. Pabūgo matyt ponas Kubilius panašios reakcijos, kuri tik dar labiau visus jo planus apie biudžeto deficito mažinimą sugriautų, tai ir pasistengė, kad viskas būtų „užglaistyta“.

Sunkūs laikai atėjo į Baltijos pajūrį. Negali dabar žmogus nė pajuokauti – žiūrėk viskas netyčia ima ir išsipildo. Gal koks juodas mėnulis ties Baltija pasirodė?

Rašyti komentarą