Sukčiai internete nusitaikė į smalsuolius

cal2009-07-13  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Gatvės balsai

pinigai interneteJau kuris laikas lietuviškojo interneto platybėse galima aptikti internetinių nuorodų, vedančių į gana paprastus ir nelabai išvaizdžius tinklalapius. Dažniausiai tokios nuorodos paliekamos didžiųjų naujienos portalų straipsnių komentaruose, siuntinėjamos elektroninių paštu ar tiesiog platinamos pažįstamų rate.

Atvėrus tokią nuorodą, paprastai tenka perskaityti kokią nors nelinksmą istoriją, kuri parašyta kaip ne itin raštingo žmogaus, su klaidomis ir per daug nesistengiant dėl stiliaus ar gramatikos. Istorija būna gana intymi ir dažniausiai sukasi apie moteriškąją lytį. Vieną kartą tai merginos išdavystė su broliu, kitą kartą – vagyste pasibaigusi nauja pažintis.

Kad istorija būtų įtikinamesnė – ji pagardinama keliomis, ganėtinai intymiomis fotografijomis. Čia pat sudaromas įspūdis, kad tokių fotografijų galima būtų pamatyti ir daugiau, ar net pažiūrėti video medžiagos. Tačiau, tam kad tai taptų prieinama, reikia rinkti taškus, kurių tam tikras kiekis neva leidžia pasigrožėti pikantiškais vaizdeliais. Tie virtualūs taškai renkami platinant nuorodą (neva taip stengiamasi nubausti negražiai pasielgusią merginą) arba siūloma išsiųsti padidinto tarifo sms žinutę, kuri iškart turėtų pridėti nemažai taškų ir suteikti galimybę peržiūrėti paslėptas fotografijas ar video medžiagą.

Deja, apie sms žinutės kainą visai neužsimenama, nors netiesiogiai leidžiama suprasti, kad viena išsiųsta sms žinutė turėtų kainuoti 3 litus. Kol kas neaišku kaip ten su tų taškų rinkimu išsiunčiant sms žinutę, tačiau nuorodų platinimas Jums taškų tikrai nepridės, nes tai paprasčiausiai neveikia. Nebūtų labai nuostabu, jei ir išsiuntę neaišku kiek kainuojančią sms žinutę, taip pat liktumėte nepamatę žadėtų vaizdų.

Labai abejotina ir pačių viešai rodomų fotografijų kilmė. Labai tikėtina, kad jos „pasiskolintos“ iš kokio nors užsienio tinklalapio ir visai neturi nieko bendro su Lietuva.

Viename tokių tinklalapių, autorius palieka savo el. pašto adresąd.loda@aktv.lt Gal uždarajai akcinei bendrovei „Alytaus kabelinė televizija“ derėtų pasidomėti šiuo savo klientu ir jo veikla internete? O kol kas visiems patariame nebūti tokiems smalsiems ir nesileisti apgaudinėjamiems.

Rašyti komentarą