Kaip rinktis prekes prekybos centre?

cal2009-09-18  tagŽymos: , , ,   Paskelbta kategorijose Keturi kampai

vezimelisTurbūt visi esame buvę prekybos centre ir ilgokai po jį vaikštinėję besirinkdami prekes. Mažo to, kai kuriems (jei ne daugeliui) lietuvaičių tai buvo tapę vos ne savaitgalio pramoga – apsilankyti kuriame nors didesniame prekybos centre. Tačiau ar žinome kaip reikia rinktis prekes prekybos centre ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį?

Visų pirma renkantis prekes (ypač maisto produktus), reikia atkreipti dėmesį į konkrečios prekės galiojimą. Kaip žinia, prekės su besibaigiančiais galiojimais visada būna pirmoje eilėje ir lengviausiai pasiekiamos. Būtent todėl vertėtų įkišti ranką giliau ir pasidomėti produktais esančiais lentynos gale.

Atidžiai apžiūrėkite prekės galiojimo termino žymą. Jei pastebėsite, kad prekės galiojimo termino žymos simboliai neaiškūs, matosi trynimo žymių ar simboliai tarsi dubliuojasi – labai realu, kad tokia žyma buvo taisyta. Taip pat kartais pasitaiko atvejų, kai prekės galiojimo terminą žymi lipdukas. Į tokias prekes visada žiūrėkite labai atsargiai, nes taip gali būti paslėpta pirminė žyma ir užklijuota nauja. O su dirbtinai pratęstu galiojimo terminu, prekių juk nenorime įsigyti?

Besirenkant prekes, kurios susideda iš kelių dalių (indų komplektai, buities prietaisai, elektros prietaisai ir pan.) visada patikrinkite pakuotę ir jos turinį. Niekada neimkite prekių, kurios yra su suglamžyta ar suplyšusia pakuote. Tokios prekės paprastai būna jau daug kartų apžiūrinėtos kitų pirkėjų, arba kurs nors kelyje iki lentynos patyrusios „avarijas“. Aišku įsitikinkite ar pakuotėje yra visos prekės sudedamosios dalys ir ar jos veikia taip, kaip turėtų. Tam Jūs turite visas teises.

Išsiaiškinkite prekės kainą. Kartais sunku susigaudyti kiek iš tikro prekė kainuoja, nes po ja esanti kainos kortelė gali žymėti visai ne tos prekės kainą. Paprastai reikia atkreipti dėmesį į kainos kortelėje, mažais skaičiukais parašytą prekės kodą (vadinamąjį „barkodą“) ir jį sutikrinti su ant pakuotės esančiu. Jei kodai atitinka – reiškia ši kainos kortelės skirta būtent tai prekei, tačiau ir tai dar nereiškia, kad ta prekė tiek ir kainuoja, nes prekių kainos, kaip žinia, prekybos centruose keičiasi gana dažnai, tad prie kasos galite nustebti, kai kasininkė už konkrečią prekę paprašys daugiau nei buvo nurodyta kainos kortelėje. Kad būtumėte visiškai tikri kiek kainuoja konkreti prekė – jos tikrą kainą visada galite patikrinti bet kurioje kasoje arba specialiai tam įrengtuose terminaluose, kur tereikia tik nuskenuoti prekės kodą.

Atsispirkite pagundai. Atidžiau vertinkite ir tas prekes, kurios siūlomos takuose tarp lentynų, tiesiai nuo palečių ar kurioms taikomos ypatingos nuolaidos. Paprastai prekybos centras stengiasi išpardavinėti užsigulėjusias ar su besibaigiančiu galiojimo terminu, prekes. Išvis nerekomenduojama pirkti prekių pažymėtų specialiais lipdukais „pigiau“ ir panašias. Visas gerąsias prekes su tokiais lipdukais pirmiausia išperka patys prekybos centro darbuotojai, o į lentynas papuola tik tai, kas liko po jų. Pigesnė prekė su lipduku paprastai reiškia ypatingai trumpą jos vartojimo terminą ir labai abejotiną kokybę, tad galite turėti bėdų su savo virškinimo sistema.

Rinkdamiesi kasą, prie kurios laukti savo eilės, didesnį dėmesį kreipkite ne į ten jau stovinčių pirkėjų prekių krepšelį, o į žmonių skaičių. Yra įrodyta, kad dažniausiai didesnis prekių kiekis eilėje priverčia laukti mažiau, nei dar vienas pirkėjas prieš jus, nors ir turintis vos keletą prekių.

Gero ir smagaus apsipirkimo!

Rašyti komentarą