Lietuvos darbo birža internete. Tai kokia naršyklė palaikoma?

cal2010-09-26  tagŽymos: , ,   Paskelbta kategorijose Menas žinoti

Benaršant po Lietuvos darbo biržos namus internete, tenka sutikti va tokį pranešimą:

Taip ir neaišku, tai kokios naršyklės yra pilnai palaikomos? Intuityviai bandau nuspėti, kad tai turėtų būti Microsoft produkcija. Bet ką daryti jei savo kompiuteryje neturiu nei dėdės Bilo operacinės sistemos, nei jo sukurtos naršyklės? Turbūt tada patenku į tą sąrašą žmonių, kuriems Lietuvos darbo biržos paslaugos yra prieinamos tik atvykus į teritorinį skyrių. Ir čia po to, kai informacinėms technologijoms (IT) kiekviena valdiška įstaiga per metus atseikėja nuo kelių šimtų tūkstančių iki keletos milijonų litų.

Gerai, kad bent dokumentai pateikiami šioje svetainėje yra ne Microsoft Word (doc), o Portable Document Format (pdf) formato. Bent jau taip iš dalies yra įgyvendintas įstatymas, teigiantis, kad valstybinių įstaigų pateikiama informacija neturi būti susieta su konkrečiu programinės įrangos gamintoju bei neturi reikalauti įsigyti tam tikrą komercinę programinę įrangą, kad su tokia informacija būtų galima susipažinti.

Vienas komentaras

  1. tomas - 2010-09-27

    neplaiko net explorer. Eilinis pvz kaip valstybine imone veikia. Manau lankomumas pas juos didziulis, bet visiem giliai nerupi, kad net darbo birzos darbuotojai keikia savo puslapi.

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą