Legalus būdas ištuštinti sąskaitą

cal2009-10-15  tagŽymos: ,   Paskelbta kategorijose Žvilgsnis į piniginę

ebankasKaip žinia, yra daug būdų ištuštinti banko sąskaitą. Žinoma, ta sąskaita visų pirmiausia turi priklausyti tam pačiam asmeniui, kuris ir turi tokį sumanymą – pamatyti sąskaitoje apvalų nulį. Tačiau Lietuvoje yra būdas kaip lygiai tą patį padaryti ir su bet kurio kito asmens sąskaita. Ne, ne… žinau ką pagalvojote. Tai jokiu būdu ne vienas iš tų būdų, už kuriuos galite atsidurti teisiamųjų suole. Šis būdas yra legalus ir toleruojamas visų Lietuvoje veikiančių bankų. Deja, reiktų paminėti dar ir tai, kad šis būdas Jums neatneš nė lito pelno, o tik išlaidas. Bet kartais žmonės juk investuoja ir į tai?

Taigi, visa esmė slypi tame, jog reikia daryti paprasčiausius mokėjimo pavedimus mažomis sumomis į kito asmens sąskaitą iš kito Lietuvoje veikiančio banko. Pvz., po 1 ct. Nesunku paskaičiuoti, kad tai gavėjui atsieis nei daug nei mažai: +0,01 ir -1,20 = -1.19.

Pagrindinis tokio poveikio kito asmens sąskaitai minusas – už kiekvieną pavedimą Jums taip pat teks sumokėti po 1,20 Lt.

Šis būdas tikrai realus ir veikia, nes išbandytas praktiškai.

Sunkiai ką dar būtų galima pridurti kalbant apie tokią grobikišką bankų politiką. Nepaisant to, kad tenka mokėt už mokėjimo pavedimą, tai dar tenka sumokėti ir už pinigų įskaitymą į asmeninę sąskaitą. Jei paprasčiau, tai už tą pačią paslaugą yra sumokama du kartus – pinigų pervedimas iš vienos sąskaitos į kitą yra apmokestinamas abiejų pusių, visiškai neatsižvelgiant į pavedimo sumą. Taip sukuriama puiki terpė piktavališkiems veiksmams kito asmens atžvilgiu, kuria mes jokiu būdu nesiūlome naudotis, tačiau patiems teko tai patirti. Kartais kitam asmeniui paskolinti pinigai, su esama komercinių bankų mokesčių politika, gali būti grąžinti taip, kad iš to apturėsite tik dar didesnius nuostolius. Tai ar dar reikia geresnių įrodymų, kad Lietuvoje veikiantys bankai jau senai turi vienintelį tikslą – kaip galima labiau apmokestinti savo klientus, kad galėtų uždirbti dar didesnį pelną? Ar ne gėda turėtų būti R. Šarkinui dabar stebėti, kaip keletą metų svetimais pinigais maitinę Lietuvą, dabar bankai už litą pasiruošę visus klientus sustatyti prie konteinerių?

Komentarų: 2

  1. Andrius - 2009-10-16

    Gyvenu Olandijoje 3 mėnesius. Intensyviai naudojuosi debetinėmis kortelėmis, apmoku sąskaitas per e-banką ir perku internetu.
    Bankas iki šiol nenuskaitė už operacijas nė vieno cento!
    Dviejų kortelių (1 sąskaitos) kaina yra 7,5 eur už ketvirtį (3 mėnesius)

    Swedbanke kiek pamenu mokėdavau 20 lt per metus už 1 debetinę kortelę (1 sąskaita) ir per mėnesį būdavo apie ~10lt operacijų įkainių…

    [Atsakyti]

  2. Linas - 2009-11-11

    Bjauriausia, kad pastaruoju metu, kai visi kainas mazina, atlyginimai mazeja, bankai mokescius dar padidino: SEB’e dabar 1.4Lt. Nejaugi Lietuvos Bankas ar Vartotoju teisiu apsaugos tarnyba nieko negali padaryti?

    [Atsakyti]

Rašyti komentarą